maandag 25 november 2013

Maandag (18/11) hebben we met de kinderen gezelschapsspelletjes gespeeld en puzzels gemaakt. Er zijn ondertussen al vele kinderen vertrokken en de groep die er nu is, is heel agressief en luistert moeilijk. Ze kunnen moeilijk tegen hun verlies en slaan vaak andere kinderen. Het is voor ons een hele uitdaging om hiermee om te gaan, aangezien we de taal niet spreken is het niet makkelijk om hen te straffen.

Dinsdag (19/11) zijn de vrouwen naar de organisatie 'femma' gegaan te Molenbeek. Ze waren uitgenodigd voor een kopje koffie en een stukje cake. Normaal moest er één van ons meegaan voor de begeleiding maar gezien de beperkte opkomst is vrijwilliger Laura alleen gegaan.


Vorige week woensdag (20/11) hebben 5 kinderen een bezoek gebracht aan het UZ Brussel. Koningin Mathilde was toen ook aanwezig in het kader van de dag 'internationale rechten van het kind'. Vrijwilliger Laura is met de kinderen gegaan, ze waren heel enthousiast dat ze de koningin hadden gezien!

In de namiddag hebben we samen met de kinderen de cadeautjes gemaakt voor het vrijwilligersfeest. Het resultaat:


























Donderdag (21/11)
Court'échelle heeft een atelier gegeven aan de kinderen (tot 3j) en hun mama's. Ze hebben verhaaltjes voorgelezen, muziek gespeeld, liedjes gezongen...Op een bepaald moment hebben ze ook een kindje in een deken gelegd en terwijl ze aan het zingen waren, wiegde ze het kindje.Deze oefening deed me denken aan Sherbone ;).
Er was ook een  atelier voor de andere (oudere) kinderen, hierbij hebben de kinderen macramé gedaan. Het viel op dat veel kinderen dit niet kenden en moeite hadden om deze (nieuwe) techniek.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten